header-responsive-3

Responsive website – één website voor alle schermen

Wat is responsive webdesign?

Een ‘responsive website’ betekent simpelweg dat deze website zo is opgebouwd dat de informatie, afbeeldingen en structuur van de site op elk apparaat goed en duidelijk wordt weergegeven. De weergave en de navigatie van de website wordt dus automatisch geoptimaliseerd voor het schermformaat waarmee de bezoeker je website bezoekt.

Waarom een responsive website?

Het hangt een beetje af van de doelgroep maar inmiddels wordt meer dan de helft van de zoekopdrachten op Google gedaan vanaf mobiele apparaten.

Er wordt verwacht dat mobiel internet binnen 2 jaar flink hoger is dan via computers. Twitter, Facebook en andere sociale media worden bijna de hele dag door mensen op mobiele apparaten gebruikt. Als je website gedeeld wordt via social media wordt de kans nog groter dat mensen je website dus met een mobiel apparaat bezoeken.

Verbeterde gebruikerservaring

Een responsive webdesign geeft gebruikers een betere gebruikerservaring. Bezoekers hoeven niet meer te zoomen of dubbel te klikken om informatie of afbeeldingen goed te kunnen bekijken op een tablet of smartphone. Alle content wordt geoptimaliseerd voor verschillende schermgroottes. Navigeren en lezen is daarom veel comfortabeler.

Een bezoeker die een goede ervaring heeft met de (mobiele) website krijgt ook vaak een goede indruk van het achterliggende bedrijf. Veel mobiele bezoekers geven aan dat een bedrijf niet echt professioneel vinden indien de website niet goed functioneert op mobiele apparaten.

Aanbevolen door Google

Goed gevonden worden in zoekmachines, daar draait het voor veel bedrijven om. Wordt je niet gevonden dan heb je alleen een website voor je huidige relaties en dus niet voor potentiële klanten. Google geeft aan dat zij bij voorkeur responsieve en veilige websites aanbevelen als resultaat op zoektermen.

Waarom beveelt Google responsive design aan? Om te beginnen is het voor Google en andere zoekmachines eenvoudiger om pagina’s en de informatie te indexeren voor gebruik in de zoekmachine. Er is namelijk maar 1 website, 1 url en 1 code voor alle apparaten. Heeft u een aparte mobiele website naast de normale website dan zal deze een andere url en een andere code hebben. Google zal dus meerdere versies van je website moeten indexeren. Dit is niet echt efficiënt voor de score van de website in zoekmachines. Wij bouwen om deze reden enkel volledig responsive websites volgens de meest actuele technieken.

Is uw website nog niet (compleet) responsive en wilt u meer weten? Neem dan contact op met ons om de mogelijkheden door te spreken.

 
Adres

Zaagstraat 15
Kantoor 3
7556 MX   Hengelo

Postbus 53
7550 AB   Hengelo

Contact

T: 074-2594545
Mail ons

Route
bg_referenties_2017